Wat te doen in Berlijn

Wil je binnenkort Berlijn bezoeken, neem dan dit artikel even door. We geven enkele tips met plaatsen die je zeker moet bezoeken, hoe je er het makkelijkst kan geraken en waar je op moet letten. Berlijn is een stad met zo een 3 miljoen inwoners in het Noord Oosten van Duitsland. Als hoofdstad heeft het natuurlijk heel wat aanzien. Er is een mix te vinden van oude architectuur gecombineerd met moderne gebouwen. Vooral de sporen van de Tweede Oorlog en Berlijnse muur zijn er nog licht te zien. De stad draagt het verleden mee, het is namelijk een deel van hun geschiedenis, maar tegenwoordig is de knop helemaal omgedraaid. Er is ook al plaats gemaakt voor wolkenkrabbers.

Vervoer naar Berlijn kiezen

In de eerste plaats moet je het vervoer kiezen. Zie je een reisje met de auto wel zitten, dan heb je daar zo een 8 uren voor nodig. Je moet dan bijna 800 kilometer reizen, vergeet ook de terugreis niet. Zo lang in de auto dat voel je snel aan je lichaam, dus voor wie meer comfort wenst kan beter een andere manier kiezen. Zoals de trein. Makkelijk, snel en je raakt ook op je bestemming. Dit duurt zo een 7 uren. Je moet niet zelf aan het stuur zitten en volledig relax je aankomst afwachten. Het vliegtuig is zoals altijd de snelste oplossing. Ongeveer anderhalf uur hang je in de lucht. De wachttijden in de luchthavens moet je er ook bij rekenen natuurlijk.

Hotel boeken in Berlijn

Hotel boeken in Berlijn, dat kan ook handig via het internet tegenwoordig. Reis je zonder organisatie dan boek je vervoer en hotel apart. Er zijn voldoende reis websites die je begeleiden om een hotelkamer te kiezen. Er is een keuzehulp voorzien op die websites zodat je de meeste zaken kan selecteren. Belangrijk zijn vaak de grootte van de kamer, ontbijt, ligging in de stad en uiteraard de prijs. Er zijn voldoende hotels in Berlijn, dus je zal zeker een keuze kunnen maken.

Wat te zien in Berlijn?

De voornaamste bezienswaardigheden hebben te maken met de Tweede Wereldoorlog en de Berlijnse muur. Daar zijn nog enkele overblijfselen van en die zijn best wel de moeite om ze te bezoeken. Kijk naar Check Point Charlie, een doorgang in de Berlijnse muur waarvan je nu nog een replica ziet. Er staat nog een stuk muur recht van zo een 1300 meter.

De Brandenburger Tor is een statige poort, afkomstig uit het bouwjaar 1788. Ze gaat al even mee, maar intussen is het wel de tweede versie van de poort. De locatie is echt prachtig, een mooi aangelegde laan met gebouwen en hotels in de buurt.

Nog een optie om te gaan bekijken is de Fernsehtrum toren. Deze zie je overal in de stad staan door zijn hoogte van 368 meter. Kenmerkend is de grote zilveren bol, waar je een mooi zicht over Berlijn hebt. Je kan een bezoekje brengen, de lift kost je 13 euro om helemaal naar boven te geraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *