Top 10 bezichtigingen in Berlijn

Berlijn is een wereldstad met meer dan 3 miljoen inwoners. Het is er altijd een drukte, maar de energie die je krijgt is mooi meegenomen. Deze stad heeft ook heel wat geschiedenis en die zijn meer dan de moeite waard. Enkele dagen voor alles te bezoeken is voldoende, je kan de bezienswaardigheden in Berlijn makkelijk bereiken via het openbaar vervoer.

Welke plaatsen moet je zeker bezocht hebben?

#1 – Berlijnse Muur

Als je Berlijn zegt dan zeg je ook Berlijnse muur. Dit was een typisch stuk voor vele jaren in de stad, maar al sinds 1989 afgebroken. Er staat nog een klein stukje te bezichtigen. Welke beschilderd is door artiesten uit de ganse wereld.

#2 – Rijksdag

Het parlementsgebouw van Duitsland ligt in de hoofstad Berlijn. Aan het plein van de republiek. Het gebouw dateert van 1894. Tot 1933 kon je hier de Rijksdag vinden, een voorganger van hoe het parlement nu heet: de Bondsdag.

#3 – Brandenburger Tor &

#4 – Unter den Linden

Gelegen aan de Unter den Linden, een grote boulevard in Berlijn kan je de Brandenburger Tor vinden. Deze maakt oorspronkelijk deel uit van een omwalling rond Berlijn.  De enige poort die nu nog overblijft van die omwalling is de Brandenburger Tor.

#5 – Checkpoint Charlie

In de tijd dat de Berlijnse muur nog rechtstond was een van de controleposten Checkpoint Charlie.

#6 – Potsdamer Platz

Een van de bekendste pleinen in het centrum van de stad Berlijn. En ook een belangrijk verkeerspunt. Werd genoemd naar de stad Potsdam, welke in de buurt van Berlijn ligt.

#7 – Fernsehturm

Deze Fernsehturm wordt als televisietoren gebruikt in Berlijn. Met een hoogte van 368 meter is het het hoogste gebouw van de stad. Te vinden nabij de Alexanderplatz.

#8 – Slot Charlotteburg

Het grootste Paleis in Berlijn en te vinden in een gelijknamig stadsdeel. Slot Charlotteburg stamt uit de tijd van de Pruisische vorsten die in de periode van 1690 over Berlijn gegeerd hebben.

#9 – Gendarmenmarkt

Een van de bekendste pleinen uit Berlijn is de Gendarmenmarkt. Gelegen in het district Mitte. Wordt gekenmerkt door twee identiek lijkende kerken, die aan weerszijden van het plein staan.

#10 – Berliner Dom

Een van de belangrijkste kerken uit Berlijn, gelegen op het Museumsinsel.  Er werd zo een 11 jaar gewerkt om deze kerk op te zetten. Het werd een serieus stuk van 114 meter lang en 73 meter breed. Je kan er de invloeden van de Italiaanse renaissance vinden. Rijkelijk versierd met beelden, goud en koepels.

De Berlijn bezienswaardigheden zijn met deze lijst nog lang niet opgenoemd. Er is nog heel wat meer te ontdekken in deze stad en dat kan alleen maar als je zo snel mogelijk een reisje boekt. Op elke moment van het jaar is er wel iets te doen in Berlijn, dus je moet niet alleen op het goede weer wachten om een leuke tijd mee te maken. Maak een planning met de plekken die je het liefst wil zien en laat je betoveren.