Berlijn Tips

Voor wie het eerst naar Berlijn trekt is het handig om op voorhand te weten waar je moet zijn. Niet alleen je hotel is belangrijk, maar je wil toch enkele bezienswaardigheden bezoeken. Hoeveel je er ziet en welke je moet zien, dat maak je volledig zelf uit. Maar we geven je hier een kort overzicht van de belangrijkste:

De Reichstag

Een opvallen gebouw met nogal een opmerkelijke geschiedenis. De koepel in het gebouw is de moeite waard om door te kijken, je hebt inkijk op de parlementszetels maar ook een mooi uitzicht over de stad. De toegang is gratis, maar registratie is wel nodig.

Brandenburger Tor

De val van de muur in 1989 heeft nog als overgebleven trekpleister de Brandenburger Tor. Het is een bijzondere poort die heel wat geschiedenis heeft. Deze heeft nog de tijd van het Pruisische rijk meegemaakt, en zelfs het derde rijk van Adolf Hitler. Na de oorlog kwam de poort achter de Berlijnse muur terecht en was deze voor lange periode niet meer bereikbaar.

Holocaust monument

Wie even wil stilstaan bij de vele slachtoffers van de holocaust moet een bezoekje brengen aan het Holocaust monument. Het is bedacht om al nagedachtenis te dienen, maar ook om even tot rust te komen, afgewisseld met leuke momenten. Een prachtige setting om eens door te wandelen.

Potsdamer Platz / Sony Center

Even terug in de tijd: de Potzdamer platz was voor de tweede wereldoorlog een belangrijk punt. Hier stonden de mooiste warenhuizen, luxehotels, casino’s, waar heel wat volk op afkwam. De oorlog heeft ervoor gezorgd dat alles met de grond gelijk gemaakt werd. Het werd terug opgebouwd in 1992 en heeft zo een 20 jaar geduurd. Nu is het een hypermoderne plek geworden, met wolkenkrabbers

Alexanderplatz

Een plek waar je veel winkels, markten en evenementen kan vinden is de Alexanderplatz. Ook al is het een groot betonnen plein, door die activiteiten kan het er wel gezellig zijn. Het Galeria Kaufhof is een prachtige winkel met een mooie fontein in de buurt die heel kleurrijk aangelegd is.

Fernsehturm

Een hoge toren van 368 meter kan je moeilijk ontgaan. De Fernsehturm heeft een zilveren bol en kan in de ganse stad van Berlijn gezien worden. Hij staat op de Alexanderplatz. Deze werd eerst gebruikt als televisietoren, maar nu is het vooral een toeristische attractie geworden. Het kost je 13 euro om met de lift omhoog te gaan. Je kan er van de stad genieten vanuit de hoogte,

Museumsinsel en Unter den Linden

Een magische plek in Berlijn, een ware verzameling van historische gebouwen met de mooiste musea. Het Pergamonn museum, Ägyptisches Museum, het Alte Museum, Bode Museum en de Berliner Dom zijn er allemaal samen te vinden. Kunstgalerijen, bankgebouwen en tot ieders verbazing zelfs ook nog enkele leuke winkels.

Dit zijn maar enkele van de vele bezienswaardigheden. Van al dat wandelen en bezoeken zou je honger krijgen. Maar aan restaurants geen gebrek in de stad, er is overal wat te vinden. En voor iedere smaak uiteraard. Als je de typische Duitse keuken niet lust dan kan je steeds de Europese keuken proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *